İÇ CEPHE MANTOLAMA

İç cephe mantolama, dış cephe mantolama uygulamasının yapılamadığı durumlarda tercih edilen mantolama çeşiti dir. Bina yönetimleri ortak ısı yalıtımı kararı alamamışsa daire sahipleri iç mantolama uygulaması yaptırarak çok az da olsa ısı tasarrufu yapmış olur.

Uygulama şekli dış cephe mantolama daki gibidir , duvarlar ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanır ve boyanır, kaplama üzerinde alçıpan uygulaması da yapılabilmektedir.

İç cephe mantolama uygulamasının sakıncaları  
1- Isı köprüleri oluşturur, tam ısı yalıtımı sağlayamaz.
2- Dış duvarlar korunmadığı için, dış yüzeyde oluşabilecek çatlaklar yapı elemanlarının ıslanmasına sebep olur. Su sızıntısının  zamanla iç yüzeye kadar ulaşması küf, mantar , boya dökülmesi ve benzeri hasarlara sebep olur.
3- Isıtma sistemi kapatıldığında oda sıcaklığı hızla düşmeye başlar.
4- Yaz aylarında enerji tasarrufu sağlamaz. 

İÇ CEPHE MANTOLAMA İLE DIŞ CEPHE MANTOLAMA NIN KARŞILAŞTIRMASI

Dış cephe mantolama, binayı dışarıdan bir kabuk gibi sararak tam bir ısı yalıtımı sağlar.
İç Cephe Mantolama, sadece duvarlara uygulanabildiği için döşeme kasetlerinde ısı köprüleri oluşturur ve etkin ısı yatlımı sağlamaz.

Dış cephe mantolama binadaki tüm rutubeti engeller.
İç Cephe Mantolama dış yüzeyde su sızıntısı yoksa sadece duvarlardaki rutubeti engelleyebilir, fakat tavan ve döşemelerde rutubeti artırmış olur. 

Dış Cephe mantolama binayı tüm dış etkilerden korur.
İç cephe mantolama, rutubet ve nem hala içeri girdiği için, içten yapılan kaplama malzemelerinin ve iç cephe boyasının zarar görerek dökülmesine sebep olur.

Dış cephe mantolamada, ısı iletim katsayısı düşük daha kalın ısı yalıtım levhaları kullanılabilir, bu da ısı yalıtımından tam performans alınmasını sağlar.
İç cephe mantolamada 2 ya da 3 cm lik ısı yalıtım levhası kullanılabilir, bu da etkin bir ısı yalıtımı sağlayamaz.

Yukarıda yazdığımız sebepler göz önüne alınırsa, iç cephe mantolama uygulamasının zamanla yaradan çok zarar getireceği açıktır.

GNYAPI olarak, binayı bir bütün olarak ele alan, hem ısı hem de su yalıtımı sağlayan dış cephe mantolama uygulamasını önemle tavsiye etmekteyiz.



Etiketler : iç cephe mantolama, iç mantolama, dış cephe mantolama


Benzer Konular Kategoriler Hatalı Mantolama Sökümü Nasıl Yapılır Isı Yalıtımında Yanlışlar ve Doğrular Bina Dış Cephe Kaplamaları Bina Isı Kayıpları ve Isı Yalıtımı Söve Uygulamaları İş Süreçlerimiz Dış Cephe Mantolama American Siding Bina Ses Yalıtımı BTB Üzerine Mantolama Yapılırmı Mantolama Üzerine Klima Montajı Nasıl Yapılır Mantolama Teknik Detaylar Mantolama Teklifi Örneği Çatı Yalıtımı Dış Cephe Giydirme Sistemleri Binalarda Isı Yalıtımı Temel Su Yalıtımı Yangın Yalıtımı ve Yangın Yalıtım Malzemeleri Mantolamamı Nasıl Koruyabilirim Taşyünü
Site Haritası Hakkımızda Hizmetlerimiz Mantolama Isı Yalıtımı İş Süreçlerimiz Referanslar Bize Ulaşın Basında GNYAPI Sitemap Site Haritası
İnsan Kaynakları İK Politikamız Açık Pozisyonlar Başvuru Formu
Ustalara Özel Eğitim Talebi Başvuru Formu
Sosyal Medya Twitter Facebook Youtube Google+ Linkedin Uzman TV
      GN FORUM
Bize Ulaşın A Bağlarbaşı Mah. Kumru Sok. Evran İş Merkezi No: 18/4
Maltepe E5 Üstü / İstanbul

T 0216 475 1241 F 0216 475 1242
E [email protected]

Danışma Merkezi
444 4697/ 444 GNYP

© Copyright 2013 GNYAPI Her Hakkı Saklıdır.

Keşif Formu
ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
Ayrıcalıklar
GNYAPI AYRICALIKLARI
Estetik Tasarım
ESTETİK TASARIM
GNYAPI Kurumsal
GNYAPI KURUMSAL