Örneğin; 6 mm yalıtkan cam yerine 6+12+6 yalıtım camı kullanıldığında sağlanan iyileştirme +2 dB dolayındadır. Hava dolgusu standart ara boşluk genişliklerinin (6, 9, 12 mm) gürültü yalıtımına katkıları arasındaki farklar kayda değer değildir. Diğer yandan, yalıtım ünitelerinin camları arasında örneğin 4/3 veya 5/3 oranında kalınlık farklılıkları yaratıldığı takdirde ek iyileştirmeler elde edilebilir. 'Örneğin; 5+12+5 kalınlık yalıtım camı ile 5+12+3 kalınlıktaki yalıtım camı kıyaslandığında farklı cam kalınlıklarını barındıran 5+12+3 seçimi yaklaşık 1 dB'lik bir avantaj sağlayabilmektedir.
Isıcam adı altında üretilen camlar, çift cidar gibi düşünülemez, çünkü aralarında ses yalıtımı bakımından olması gereken yaklaşık 10-12 cm aralık, burada hava devinimlerine yeterince engel olamayacağından taşınım ile ısı kaybı olacak ve ısıcam esas görevini göremeyecektir. Isı camlarda kullanılan yaklaşık 12 mm hava katmanı ise, iki camın neredeyse katı bir biçimde bir birine bağlayacak ve çift cidar gerçekleşmeyecektir. Bu gerçeğin tüm dünyada bilinmesine karşın ülkemizde ısı camların ses yalıtımı da yaptığı konusu yanlış bilgi sürekli olarak yayılmaktadır.
25-27 Ağustos 1997'de Budapeşte'de yapılan lnterNoıse'97 Uluslararası Akustik Toplantısı'nda, ısıcamların ses yalıtım özelliklerinin önemli olan alçak frekanslarda iyileştirmesi için camlar arası hava hacminin aktif elektro akustik bir sistem ile denetlenmesi konusu gündeme gelmiştir. Ancak, bu aktif denetimin ne zaman uygulamaya elverişli duruma gelebileceği ve neye mal olacağı belli değildir. Bugün için yapılacak iş, eğer yalnızca ses yalıtımı amaçlanıyorsa ya 7-8 mm kalınlığında bir cam ile tek doğrama ya da aralarında 13-14 cm uzaklık bulunan çift doğrama uygulanması eğer aynı zamanda ısı yalıtımı da uygulanmak isteniyorsa, çift doğramanın dışta olanında ısı cam kullanılmasıdır.